Jans Polling geeft lezing op expositie 'KOMAF' in De Melkfabriek in Bunne

Jans Polling, geboren 1946 in Borger is radiomaker, presentator, schrijver, zanger en verhalenverteller. Bekend van RTV Drenthe en de tien verhalenbundels, waarin hij op humoristische en relativerende wijze zijn ontmoetingen en dagelijkse gang van zaken in zijn gezin beschrijft. Op 12 mei kunt u naar zijn verhalen vol humor en relativering luisteren. Hij spreekt op de expositie KOMAF van Drents Portret in De Melkfabriek van Bunne. Op de expositie KOMAF zijn naast het portret van Jans Polling (zanddrent) ook portretten van Ben Feringa (veendrent en nobelprijswinnaar), Johan Derksen (drentenier) en lokale zanddrenten bakkers Jan Fleddérus uit Zeijen. Het portret van Jans Polling is geschilderd door kunstenaar Klaas Koops uit Schipborg.

De expositie KOMAF is een mozaïek van portretten en verhalen van hedendaagse Drenten. Het resultaat van een zoektocht van de 9 kunstenaars van Drents Portret. Drenten blijken overal vandaan te komen, je kunt afstammeling zijn van een Hunebedbouwer, Friezen, Saksen of Hugenoten. Maar ook nieuwe Drenten als Molukkers en arbeidsmigranten. Dertig Drenten met een duidelijke afkomst zijn gevraagd model te staan voor deze expositie.

Lezing Jans Polling, zaterdag 12 mei om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur, entree € 10.

De expositie KOMAF in De Melkfabriek is geopend van vrijdag 27 april tot en met zondag 6 mei, op Hemelvaartsdag en zaterdag 12 en zondag 13 mei van 10.00 tot 16.00 uur.