Anneke Verstegen
Anneke Verstegen


Hoogersmilde

Portret vol karakter.

Anneke Verstegen (Middelburg 1959) woont en werkt in Hoogersmilde. Zij studeerde in 1984 af aan de kunstacademie in Arnhem en heeft aansluitend vijfentwintig jaar gewerkt als docent in het mode-onderwijs. Sinds enige jaren werkt zij full-time als beeldend kunstenaar.

Haar vrije werk kenmerkt zich in forse formaten en levendige kleuren. Zij heeft een krachtige en trefzekere hand van tekenen. Wanneer zij een portret maakt, begint zij met snelle schetsen om meteen de kern van de geportretteerde te kunnen treffen. Deze voorstudies werkt zij uit in een techniek die past bij haar visie op de geportretteerde.
Anneke’s specialiteit zijn linosnedes in groot formaat. Met haar voorliefde voor vaart, beweging en originele composities, kan een portret een verrassende vorm krijgen.
Anneke is de winnaar van het door Kunst en Cultuur Drenthe uitgeschreven concours ‘portret van Drenthe’ in 2014. Zij is voorzitter van de stichting Drents Portret sinds de oprichting in 2015. Als lid van de kunstenaarsvereniging Kunst&Cultuur 4 daagse Midden Drenthe participeert zij in de jaarlijkse atelier-route voor Midden-Drenthe, zie: www.kunstcultuur4daagse.nl

Website: http://www.annekeverstegen.nl

Portfolio

hanlino.jpg pafmartin1.jpg SUUZ.jpg visitekaartje.jpg


Voor een uitgebreide portfolio bezoek de website: http://www.annekeverstegen.nl