Drents Portret schildert u!

Drents Portret is een stichting waarin een aantal kunstenaars samen werken om de gekozen thema’s inhoud te geven. Dit doen ze in nauw contact met de opdrachtgever en met voor het thema relevante groepen uit de Drentse Samenleving.

De schilders van Drents Portret kiezen voor het verbeelden van maatschappelijke thema’s aan de hand van portretten. Met deze projecten laten we het publiek over die onderwerpen nadenken.

De kunstenaars werken daartoe nauw samen met andere groepen in de samenleving. Zo hebben wij projecten gehad als KOMAF en Neie Boeren, maar ook een serie gemaakt van bekende Drenten en van schrijvers van de Drentse Schrieverskring. Wilt u het resultaat van onze projecten zien, ga dan naar Projecten.

Een portret is een weergave van karakter, gevoel, innerlijk en uiterlijk. Een beleving van de kunstenaar en zoals de kunstenaar jou de persoon wil laten ervaren.

Onze exposities zijn verrassend, divers in techniek en kleurgebruik. Wilt u een indruk krijgen? Klik op Kunstenaars en bekijk met eigen ogen de uitingen van de verschillende kunstenaars van het Drents Portret.

Voor activiteiten kunt u ons benaderen middels het contactformulier of onderstaand adres.

Stichting Drents Portret

De stichting heeft ten doel de portretkunst uit te dragen en zichtbaar te maken in Drenthe, door met haar portretten een breed publiek te laten nadenken over maatschappelijke thema’s.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door de deelnemende kunstenaars in hun portretkunst te inspireren en tot verdere persoonlijke ontwikkeling en groei te komen. De stichting wil dit onder meer bereiken door:

  • kruisbestuiving van deelnemers als gevolg van onderlinge samenwerking
  • scholing
  • het ontplooien van diverse activiteiten

 

Postadres:

Drents Portret
Hoofdstraat 24
9491 AG Zeijen

K.v.K. 64509087