Portretexpositie Drentse schrieverskring

Drenthe kent sinds 2014 de Drentse Portret Federatie. Dit is het resultaat van het beeldend kunstconcours ‘Het Portret van Drenthe’.

De kunstenaars die hebben deelgenomen aan de masterclasses van Het Portret van Drenthe willen zich verder bekwamen in het portretschilderen. De groep heeft vier bijeenkomsten met bijzondere docenten georganiseerd, zoals Sam Drukker, Hendrik Elings, René Jansen en Gerard van de Weerd. Drents portret wil verschillende projecten te ontwikkelen. Er is een eerste samenwerking gevonden met de Drentse schrieverskring.
Acht schrievers hebben model gestaan en een vijftiental schrievers hebben een portret geschreven. De geschilderde portretten van de schrievers zijn, samen met geschreven portretten, te zien in een tentoonstelling bij galerie Wildevuur van 29 november tot en met 13 december 2015. Het project is vormgegeven in een boekje, welke tijdens de expositie bij Wildevuur kan worden gekocht.

Bekijk hier het persbericht »