Opening expositie grote kerk Emmen

In de Grote Kerk in Emmen wordt op donderdag 7 september om 18.30 uur de expositie ‘Neie Boeren’ geopend door burgemeester Eric van Oosterhout. Drents Portret heeft zich verdiept in het leven en werk van de moderne Drentse boer. Het resultaat is een serie uiteenlopende portretten van echte Drentse boeren.

Bij boer denkt men meestal aan een melkveehouder, maar een Drentse boer kan van alles zijn: van akkerbouwer tot veeboer, van hypermoderne varkenshouder tot schapenboerin. Alle geportretteerden zijn innovatieve boeren van nu en het beroep van boer wordt niet geromantiseerd. De echte Drentse kunstenaars van Drents Portret hebben ieder hun eigen kunstzinnige benadering van het maken van een portret, wat de expositie extra boeiend maakt.

De expositie is van 9 september t/m 25 november 2017 te zien op woensdag, donderdag en zaterdag van 13.00- 17.00 uur.