Midden-Drenthe en Drents Portret op zoek naar bruggenbouwers

Perbericht Gemeente Midden-Drenthe

Dit jaar bestaat de gemeente Midden-Drenthe 25 jaar. Een mooi moment om stil te staan bij de mensen die zich nu, of de afgelopen 25 jaar, op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente. De gemeente Midden-Drenthe en het schilderscollectief Drents Portret zijn daarvoor op zoek naar zogenoemde bruggenbouwers van alle leeftijden, om twee daarvan te portretteren.

Midden-Drentse bruggenbouwers zijn inwoners die zich hebben ingezet en inzetten voor de samenleving, die mensen bij elkaar kunnen brengen, die een brug kunnen slaan vooral als het gaat om ingewikkelde onderwerpen.

Wethouder Dennis Bouwman: “Bruggenbouwers zijn belangrijk in de gemeente. Zij realiseren mooie verbindingen in onze samenleving. Deze bruggenbouwers zijn er de afgelopen 25 jaar in onze gemeente veel geweest en zijn er nog steeds. Als gemeente willen we van een aantal van hen een portret laten maken door de kunstenaars van het Drents Portret. Op deze manier kan hun goede werk, hun verhaal, blijven voortleven maar vooral ook een inspiratie zijn voor anderen”.

Drents Portret
Drents portret is een stichting waarin een aantal kunstenaars samen werken en maatschappelijke thema’s verbeelden aan de hand van portretten. Met deze projecten laten ze mensen over die thema’s nadenken. Drents Portret heeft eerder projecten gedaan zoals KOMAF, Neie Boeren en Door Drentse Ogen.

Kunstenaar Nicole van der Veen over het portretteren van de bruggenbouwers:
“Als portretgroep zijn we enthousiast begonnen deze bijzondere verbinders in de gemeente te zoeken en benaderen. Binnen onze mooie gemeente zal elke  DrentsPortret-kunstenaar, een bruggenbouwer portretteren en diens verhaal vertellen in een kunstwerk. Na de zomer zullen de eerste schilderijen klaar zijn en in november zal er een expositie met alle portretten zijn”.

Voordragen bruggenbouwers
Wie een bruggenbouwer in Midden-Drenthe kent, kan deze voordragen door vóór 10 mei een mail met motivatie te sturen naar info@drentsportret.nl.

Meer informatie
Op www.drentsportret.nl is meer informatie te vinden over de bruggenbouwers.